Oldalak

2014. június 27., péntek

A király, aki szerelmes lett egy szegény lányba

„Tegyük fel, hogy volt egy király, aki beleszeretett egy szegény lányba. A királynak páratlan hatalma volt, egyetlen másik királyéhoz sem hasonlítható... Ez a hatalmas király mégis egy szegény sorsú lánykába lett szerelmes.
Hogyan tudná felfedni előtte szeretetét? Ő királyi felsége kezeit tördelte. Ha a palotába hozná, felékesítené ékszerekkel, és királyi ruhába öltöztetné, a lány biztosan nem tudná elutasítani őt – hiszen senki sem mer szembeszegülni vele. De vajon szeretné-e őt a lány?
Természetesen azt mondaná neki, hogy szereti, de igazából szeretné? ... Honnan tudhatná a király? Ha a királyi hintóján a lány viskójához hajtana, fényes zászlókat lengető fegyveres kíséretével, az szintén lenyűgözné a lányt. Nem akar egy alázatosan hajlongó alattvalót. Szerelmesét akarja, aki egyenlő vele... Csak a szeretet képes kiegyenlíteni az egyenlőtlenséget." (Sören Kierkegaard)
A Király koldusnak öltözik, lemond a trónjáról azért, hogy elnyerje a lány kezét. Jézus megtestesülése, élete és halála egyszer s mindenkorra választ ad a kérdésre: Milyen Isten szíve felém?
Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. (Jeremiás 31:3)
A király, aki szerelmes lett egy szegény lányba
John Eldredge
Magyar fordítás: ahitatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése