Oldalak

2015. január 6., kedd

Új kezdet

A kegyelem üzenetébe be van ágyazva egy új kezdet lehetőségének ígérete. A Jeremiás siralmaiban leírtak nem hagynak kétséget afelől, hogy Mennyei Atyánk olyasvalaki, Akinek az irgalma és kegyelme felajánlja a lehetőséget, hogy újra és újra kezdjük.
Isten, prófétáján keresztül üzeni: „Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (Jeremiás siralmai 3:22-23)
A tavalyi év már történelem. Az újesztendő üres lapként áll előttünk, arra várva, hogy üdvösségünk Szerzője az időnek ebbe a síkjába beleírja azt a történetet, amit az örökkévalóságban már véghezvitt. A megbánások, a bukások, a sikertelenségek, a bűnök és bármi, ami eszedbe jut – bármi, amit megbántál a múlttal kapcsolatban, már eltűnt. Egy új év vár rád. Nézz fel Mennyei Apukádra, és izgalommal várd a következő fejezetet, melynek címe: „2015”.
A bűneid megbocsáttattak. A hibáid feledésbe merültek. A bűntudatnak vége. A kudarcaid eltűntek a történelem lapjain. Ne nézz visszafelé. Felejtsd el, ami mögötted van és feszülj neki annak, ami előtted áll, fuss a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztusban adott kincséért (Filippi 3:14).
Tékozló fiúk, hazajöhettek most már! Pusztában élő keresztények, a Kánaán felé vezető út nyitva áll előttetek! Bűntudattal megterhelt szentek, minden rossz a feledés tengerébe merült! Gyere ki a múltból. A mai nap egy új nap. Éppen csak átlépted az új év küszöbét. Atyádnak tervei vannak, és alig várja, hogy megmutassa neked, amit szeretettel elkészített számodra.
„Az Ő szerető-kedvessége soha nem fogy el, és együttérzése soha nem szűnik meg” (Jeremiás siralmai 3:22, angolból).
Új kezdet
Steve McVey
Magyar fordítás: ahitatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése