Oldalak

2015. április 3., péntek

2015. Húsvét - a üldöztetés fokozódik



Szerte a világon keresztények milliói ünneplik ezen a héten Jézus Krisztus feltámadását. Ez az esemény teszi egyedülállóvá a keresztény hitet – Jézus halálból való feltámadása semmilyen más eseményhez nem hasonlítható az emberi történelemben.

Még azok az emberek is, akiket Jézus földi szolgálata alatt támasztott fel, később újra meghaltak. Egyedül Jézus, a Krisztus támadt fel úgy, hogy soha többé nem halt meg.

Jézus testi feltámadása változtatta át félénk tanítványait és adott nekik olyan erős bátorságot, hogy kiváltságnak érezték szenvedni, sőt meghalni is az Ő nevéért. Ez a halál torkában való bátorság lassan, de biztosan megváltoztatta a világot – végül még a római uralkodók némelyikét is megtérésre és a keresztény hit elfogadására késztette.

Most úgy tűnik, hogy a modern kori kereszténységet Isten újra arra hívja, hogy bemutassa ezt a félelem nélküli bátorságot a nyugati világban az üldöztetéssel szemben, illetve a világ sok más táján a kínzások és öldöklések közepette. 

Ha valaki felfogja, hogy van élet a síron túl, a földi életére többé már nem úgy tekint, mint ami létének egyetlen és végcélja. Ahogy a korai tanítványok kiváltságnak tekintették, hogy szenvedjenek és meghaljanak Krisztusért, úgy nekünk is, 21. századi tanítványoknak, követnünk kell az ő példájukat.

Az igaz keresztény hitet becsmérlik manapság, és nemcsak a moszlim fanatikusok a Közel-Keleten, hanem gyakran olyanok is, akik a nevük elé odabiggyesztik a tiszteletes jelzőt. Mindazonáltal, a hamis keresztények és hamis prédikátorok nem számítanak újdonságnak a keresztény hitben.
Bárhol, ahol az igaz kereszténység felragyog, a hamis is mindig felüti a fejét. Azonban a feltámadás reménye sokkal erőteljesebb, mint bármi, amit hamis tanítók és prédikátorok ártani képesek Jézus tanítványainak.

A ma igaz tanítványai, elődeikhez hasonlóan, tudják, hogy eljön a nap – és inkább előbb, mint utóbb -, amikor a feltámadott Krisztus visszatér. És amikor visszatér, úgy jön el, mint minden földön élő ember bírája. Azok a hívők, akik tanulmányozzák a Bibliájukat, tudják, hogy a mai féktelen gyűlölet Isten Igéjével és Isten erkölcsi értékeivel szemben egyértelműen azt jelzi, hogy az Ítélet napja egészen közel van, az ajtónk előtt.

A nigériai Boko Haramtól az Iszlám Államig, és a Muszlim Testvériségtől az iráni ajatollahokig, a keresztényeket vágójuhokként használják, mint ahogy közel 2000 évvel ezelőtt Néró császár is annak használta őket. Míg Néró a kiéheztetett oroszlánokat táplálta a hűségesekkel, vagy szurokba mártotta a testüket és fényükkel a kerti mulatságokat világította meg, addig a hívőket e korban megkínozzák, lefejezik vagy megfeszítik a hitükért.



A nyugati világban a média túl szégyenlős ahhoz, hogy gyilkoljon. Ezért inkább nevetség tárgyává teszi a keresztényeket, és a viccelődés céltáblájává – éppen úgy, ahogy annakidején a nácik az uralmuk kezdetén nevetségessé tették és bűnbaknak kiáltották ki a zsidóságot.

Amerikában és Európában ma azoknak az embereknek, akik kiállnak a bibliai értékek mellett, fel kell készülniük arra, hogy elvesztik a munkahelyüket, gazdasági bojkott vagy más körmönfont zaklatás alatt kell élniük az életüket. Azonban csak idő kérdése, hogy a hívők Nyugaton is a fékevesztett gyűlölet alanyai legyenek, ahogy a zsidók sorsa is ez lett végül a náci Németországban.

Ez nem szabad, hogy meglepjen minket – mivel erős párhuzamok vannak a ma Nyugaton élő keresztények és az akkoriban a náci Németországban élő keresztények között. A keresztények nagy része tétlenül nézi, ahogy a testvéreiket és testvérnőiket szerte a világon leöldöklik. Úgy gondolják – mint ahogy a keresztények akkoriban Németországban -, hogy ők biztonságban vannak. Csak amikor a nácik a katolikusokat és a hitükhöz hű protestánsokat is kezdték üldözni, akkor ébredtek fel, de már túl későn.

Ki kell állnunk az üldözött testvéreink és testvérnőink mellett! Mert bár az üldöztetés árja minket is el fog érni, van reménységünk. Ez a reménységünk valójában a leghatalmasabb reménység. Ha valamit üzen nekünk Krisztus feltámadásának ereje, akkor az az, hogy ha hűségesek maradunk végig, akkor mi is feltámadunk, Jézussal együtt az örök életre!

Michael Youssef, Egyiptom

Forrás: http://www.charismanews.com/opinion/49024-easter-2015-the-persecution-intensifies 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése