Oldalak

2016. március 29., kedd

Mi a te ítéleted?


Posted: 27 Mar 2016 06:00 PM PDT
"Pilátus megkérdezte tőlük: ‘Mit tegyek akkor azzal, akit a zsidók királyának mondotok?’" (Márk 15:12, NIV fordítás)
verdict.jpg
2000 évvel ezelőtt történt egy esemény a Közel-Keleten, amely örökre megváltoztatta a világot. Emiatt az esemény miatt oszlott ketté a történelem. Amikor dátumot írunk, minden alkalommal Jézus Krisztus feltámadása a kiinduló pontunk.
Mit jelent ez számunkra a mai napon? Egy értelemben azt, hogy Jézus Krisztus tárgyalása még ma is folyik. Mindazok szívében és elméjében tárgyalás alatt áll, akik még nem ismerték el Őt a világ Megváltójaként, Isten Fiának.
Jézus hazug volt, őrült, vagy Úr?
Jézus azt állította magáról, hogy Ő a világ Megváltója. János 12:47-ben feljegyezték, amint ezt mondta: "Nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem." Néhányan azt állítják: "Hiszem, hogy Jézus egy jó tanító volt." De nem lehetett csupán egy jó tanító, mert egy jó ember nem mondta volna, hogy "Én vagyok Isten és Én vagyok az egyetlen út a Mennybe", hacsak nem ez az igazság.
Szóval, mi a te ítéleted?
  • Jézus vajon az, akinek mondja magát? Ő Isten? Vagy inkább őrült, esetleg hazug?
  • Ha Ő az, akinek mondja magát, akkor mikor fogod elkezdeni követni azt, amit az életeddel kapcsolatban mond?
Ma te ülsz az ítélőszékben, ahol Jézus Krisztus felől dönthetsz. Pont úgy, ahogy Pilátus kérdezte: "Mit tegyek akkor Jézussal, akit Krisztusnak neveznek?" neked azt is el kell döntened, hogy vajon Ő az volt-e, akinek mondta magát.
Beszéljetek róla:
  • Miért fontos engedelmeskedned, ha egyszer már elfogadtad Jézus Krisztust Megváltódként?
  • Mi tartja vissza az embereket attól, hogy elfogadják Jézust, mint Urat és miért inkább ahhoz ragaszkodnak, hogy hazug volt, vagy magáról a kérdésről tudomást sem vesznek? 
  • Ha valaki megkérdezné, hogy miben különbözött Jézus más jelentős vallási vezetőktől, akkor hogyan válaszolnál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.21.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése