Oldalak

2016. május 12., csütörtök

Isten azért alkotta a házasságot, hogy szaporodjunk


Posted: 10 May 2016 06:00 PM PDT
„Isten megalkotta az embert a saját képmására. A maga képére alkotta őket, férfinak és nőnek teremtette őket. Akkor Isten megáldotta őket és ezt mondta: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a Földet." (1 Mózes 1:27-28a NLT fordítás, második kiadás)
6999613744_d33c3828ed_o.jpg
Isten a házasságot az emberi faj szaporodásáért teremtette. Így kerültünk mindannyian ide!
Azért lehetsz most ott, ahol éppen vagy, mert egy pár egybekelt és létrehozott. Ez volt Isten terve. Több ezer éve emberek milliárdjai úgy jöttek a világra, hogy egy férfi és egy nő összeházasodott. Isten a házasság által népesítette be a Földet.
Hadd osszak meg egy kis háttér információt: a Biblia azt mondja, hogy Isten a szeretet, és mindent azért alkotott, hogy szeretni tudja. Azért teremtette az univerzumot, mert egy családot akart, hogy őket szerethesse, és tudta, hogy lesznek olyanok, akik viszonozzák ezt a szeretetet, és azokkal így együtt töltheti majd az örökkévalóságot a Mennyországban.
Gondolj bele: Isten mindenkit, aki a Mennyországba megy, házasság és szex által hozott a világra. Senki sem lenne a Paradicsomban, ha Isten nem alkotta volna meg a házasságot, mert mindenkinek a létezése az Isten által alkotott eszközzel jött létre.
Az 1 Mózes 1:27-28-ban az áll, hogy „Isten megalkotta az embert a saját képmására. A maga képére alkotta őket, férfinak és nőnek teremtette őket. Akkor Isten megáldotta őket és ezt mondta: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a Földet." (NLT fordítás, második kiadás)
Tehát Isten első parancsolata az emberi fajnak, hogy házasodjanak össze és szeretkezzenek. Ez egyébként az egyetlen Isten parancsolatai közül, amelyet képes volt az emberi faj megtartani! Igencsak jó munkát végeztünk: 7 milliárdan élünk a Földön azért, mert a te szüleid, az ő szüleik és mindannyiunk szülei termékenyek voltak, szaporodtak és betöltötték a Földet.
A házasság egyik fő célja az emberi faj szaporítása. Örülsz-e annak, hogy Isten így tervezte el?
„Nem te, hanem Isten alkotta meg a házasságot. Az Ő Lelke lakik a házasság minden apró részletében. És mit akar Ő a házasságtól? Isten gyermekeit. Őrizzétek meg tehát magatokban a házasság lelkét." (Malakiás 2:15 MSG fordítás).
Beszéljetek róla:
  • Szerinted mit jelent, hogy Isten képmására lettünk megalkotva?
  • Milyen módon tudod megmutatni az Isten iránti szereteted a házasságon belül?
  • Hogyan tudod a házastársaddal megőrizni a házasság lelkét magatokban?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.04.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése