Oldalak

2019. február 1., péntek

A véletlenek nem hoznak változást

Posted: 29 Jan 2019 06:00 PM PST
„Dobd el régi bűnös természetedet és korábbi életmódodat, melyet a vágy és a megtévesztés romlásba döntött.” (Efezusiaknak írt levél 4:22, NLT)
radikalis-change_jpg.jpeg
A változáshoz döntésekre van szükség. Nem elég csak álmodozni a változásról és vágyni a változásra. Ehhez mindenképp döntéshozatal szükséges. Azt kell választanod, hogy megváltozol.
A változás tudatos: lesz valami változás benned hat hónap múlva? Egy év múlva jobb leszel? Egészségesebb, erősebb és még érettebb? Boldogabb leszel? Kevesebb lesz az adósságod? Jobban szeretnél arra hasonlítani, mint amilyennek Isten akar látni téged?
Már most megmondom a választ: csakis akkor fognak ezek bekövetkezni, ha a változást választod, mert véletlenül egyik sem fog megtörténni. Már előre el kell gondolkodnod azon, hogy hol kell lenned ez év végén, három, hat vagy akár tíz év múlva. Azt akarom, hogy tíz év múlva jobban legyél, azonban ezt nem érheted el, hacsak nem úgy döntesz.
A változáshoz döntés kell.
Sokszor vagyunk abban a tévedésben, hogy Istenre kell várni, hogy megváltoztasson bennünket. De nem Istenre kell várnod, hanem Ő vár rád! Arra vár, hogy azt mondd: „Igen, Uram, hajlandó vagyok megváltozni.”
Ahhoz, hogy növekedni tudjunk, tudatos döntéseket kell hoznunk. Változás nélkül nincs fejlődés, veszteség nélkül nincs változás, és fájdalom nélkül nincs veszteség. Ha növekedni szeretnél, változnod kell, ami azt jelenti, hogy néhány régi dolgot el kell hagyni ahhoz, hogy újakat szerezhess meg.
Ez ahhoz hasonlít, mintha egy trapézon hintáznál: a légtornásznak úgy kell lendülnie, hogy elengedve az egyik rudat, elérje, és megragadja a másikat. Van egy pont, ahol el kell engednie az egyiket, hogy meg tudja fogni a másikat, különben nem jutna át a másik oldalra. Ha azt hiszi, hogy mindkettőt egyszerre tudja tartani, mi történik? Középen ragad és leesik.
Talán te középen ragadtál, és lefele zuhansz, mivel nem hagytál fel a régi mintákkal, a régi szokásokkal, és a régi gondolkodásmódoddal. El kell engedni a régi útjaidat.
A Biblia azt mondja: „Dobd el régi bűnös természetedet és korábbi életmódodat…” (Efezusiaknak írt levél 4:22, NLT) Más szóval, hadd menjen! Azok a régi szokások, régi fájdalmak, régi minták, azok a régi bűnök az életedben – engedd el őket! A Biblia azt mondja, hogy dobd el magadtól, és bízz Istenben, aki azon dolgozik, hogy „felébressze benned a szándékot, a cselekvést, ahogy tetszésének megfelel.” (Filippieknek írt levél 2:13, NIV)
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • A veszteségek miért követelik meg a változást? Hogyan igaz ez az életedre?
  • Milyen régi szokásoktól és mintáktól kell megszabadulnod ahhoz, hogy növekedést és változást hozzon még ebben az évben?
  • Milyen ígéreteket teszel meg Isten igéjéből, ami abban segít dönteni, hogy minden nap fejlődj és változz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.23.)

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése