Oldalak

2013. március 9., szombat

Mária Kenete


Mária azért elővett egy font igazi, drága, nárdusból való kenetet, megkente Jézus lábait, és megtörölte a saját hajával – a ház pedig megtelt a kenet illatával. (Jn 12,3.)
1./ Mária adott. Azt adta, amije volt. Előre tette félre magának, a saját temetésére – és odaadta Jézusnak. Mert szerette Őt. Mert hálás volt Neki.
2./ Amit adott, az Úr megbecsülte. Megtámadták Máriát, kritizálták, de az Úr mellé állt. „Hagyj békét neki – az én temetésemre nézve tette ezt.” Prófétai volt a cselekedete, holott egyszerűen csak szerette a Megváltót. Nem gondolta, hogy elveszíti, hogy meg fog halni, csak szeretetét mutatta meg. De az Úr a szereteted által vezet téged, és abba az irányba visz, hogy Vele együtt munkálkodsz.
3./ Amit adott, az sok volt. Mások szemében is. Ezért is kritizálták. 300 dénár – 300 ember egy napi munkabére. Ez legalább 900.000.- forint érték volt. De lehet, hogy másfél, vagy kétmillió is. És odaadta. Egyszerre. Egyből. Mert szerette a Megváltót. Mert visszakapta a testvérét.

Ha az életedet odaadod Jézusnak, sokan fognak kritizálni. Ha „nagyon” odaadod, ha teljesen átadod, még több kritikusod lesz. De az Úr elfogadja. Megbecsüli. És szeretetedből együtt munkálkodóvá tesz Magával. Igénybe veszi, amit adsz – és szereti.

Tudod, sokszor egyszeri lehetőségünk van adni. Néha, a fáradt időkben kér még valamit az Úr, hogy vigasztalj, megérts, szeress, vess, adj, és amikor megteszed, az olyan, mint Mária odaadott illatos nárdus kenete. Jézus lábára teszed, és a kenet illata megtölti a házat. A mennyei házat is.

Ha nem halogatod el, hanem odaadod, az Úrnak – jól teszed. Ezt teszed jól egyedül. Ez marad meg. És így ismered meg az Urat. Így leszel együtt munkálkodó Vele. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése