Oldalak

2013. szeptember 18., szerda

Nincs több rejtőzködés

3,9 De az Úristen kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy? (1Mózes)
Miután Ádám és Éva bűnbe estek, meghallották az Úr hangját, aki a kertben sétált. Mit tettek? Elrejtőztek jelenléte elől.
Isten szeretné, ha megtanulnánk valamit a bűntudattal kapcsolatban: a bűntudat miatt elrejtőzünk Előle, pedig Ő azért jön, hogy közösségben legyen velünk. A bűntudat miatt úgy érezzük, hogy kiestünk a látóteréből. A bűntudat miatt félünk Tőle, miközben a legbiztonságosabb és legvigasztalóbb hely a világon: az Ő jelenléte.
Ádámnak bűntudata volt. Azt mondta Istennek: „Meghallottam hangodat a kertben, és megijedtem, mert mezítelen vagyok. Ezért rejtőztem el" (1Mózes 3:10). Ez a mezítelenség nem csak fizikai volt. Ádám érdemtelennek érezte magát Isten előtt. Tudatában volt a bűnének. Ilyet még soha azelőtt nem érzett. Engedetlensége előtt, mindig, amikor Isten eljött hozzá az Édenkertbe, együtt sétáltak és Ádám egyáltalán nem érezte magát tisztátalannak. Miután tudatára ébredt a bűnének, elfutott Isten jelenléte elől.
Nincs több rejtőzködés
Kedvesem, Isten együtt szeretne lenni veled. Azonban, mindaddig nem lehet Vele bensőséges kapcsolatod, amíg bűntudattal vagy tele, és értéktelennek érzed magad Előtte. Az a jó hír, hogy Jézus vére elvette minden bűnödet, és igazzá tett. Az Atya pedig annyira elégedett Fia áldozatával, hogy semmiképpen sem fog emlékezni a bűneidre (Zsidók 10:17). Bújj hát elő a rejtekhelyedről, és bátran légy Vele közösségben. Az Ő jelenléte az a hely, ahol erőre kapsz, felfrissülsz, feltöltődsz. Az Ő jelenlétéből meríthetsz Tőle és Belőle!
Joseph Prince

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése