Oldalak

2014. február 12., szerda

Dönts úgy, hogy szeretsz!


Posted: 10 Feb 2014 06:00 PM PST
Szeresd az URat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá. 5Mózes 30,20
67 (12).jpg
Ma elérkeztünk ahhoz a mítoszhoz, hogy a szerelem irányíthatatlan, hogy az egyszerűen csak megtörténik veled.
Történetesen még a nyelvhasználatunk is azt sugallja, hogy nem tudjuk kontrollálni azt, hogy hogyan szeretünk. Azt mondjuk: "szerelembe estem" - mintha egy árokról beszélnénk. Történt egy nap, hogy csak úgy sétálgattam, és bumm! - szerelembe estem. Nem tudtam mit tenni ellene. De tényleg ez a szerelem?
A vonzalom és a "ráébredés" nem áll az irányításunk alatt, ezt senki sem vonja kétségbe. De ezek nem is jelentenek egyet a szerelemmel. Elvezethetnek a szerelemig, de ezek az érzéseket nem nevezhetjük szerelemnek.
A szeretet, a szerelem választás.
Egy esküvői szertartás során egy férfi és egy nő egymással szemben állva fogadalmat tesz. Azt mondják a másiknak "Az összes ember közül téged választalak, és egész életemre választalak téged". Nyilvánosan bejelentik a döntésüket, ez az elkötelezettség.
Senkit sem kényszeríthetsz, hogy beléd szeressen, arra sem kényszerítheted, hogy szerelmes maradjon beléd. Miért? Mert a szerelem döntés. Nem lehet kierőltetni. Ez igaz minden kapcsolatra, beleértve az Istennel való kapcsolatodat is.
Az 5 Mózes 30,20-ban ez áll: "Szeresd az URat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá". Neked kell úgy döntened, hogy szereted Istent. Isten nem fogja kierőltetni a szereteted. Figyelmen kívül hagyhatod Istent, és mehetsz egy teljesen más irányba. Tönkreteheted az életed, ha akarod. Isten nem fog kényszeríteni hogy szeresd, mert a szeretet döntés kérdése.
Te mit fogsz választani?
Beszéljünk róla:
  • Mit gondolsz, Isten miért alkotta úgy a szeretetet, hogy azt választani kelljen?
  • Hogyan mutatod ki valakinek, hogy úgy döntöttél, hogy szereted? Hogyan mutatod ki Istennek a szereteted?
  • Mi az az életedben, ami azt mutatja hogy elkötelezted magad Isten szeretése mellett?
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.04)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése