Oldalak

2016. január 2., szombat

Három mód, ahogy Isten részt vállal a fájdalmadban


Posted: 30 Dec 2015 06:00 PM PST
"Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás)
Nem tudom, milyen fájdalommal küzdesz ezen a karácsonyon. Természetesen azt sem tudhatom, mi okozza a fájdalmadat. De tudom, hogy Isten megérti.
Isten nem egy távoli erő. Nem érzéketlenül szemlél téged. A Biblia azt tanítja, hogy Isten belép a fájdalmadba. Nemcsak törődik vele, de át is érzi. A Biblia azt mondja: "Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás)
Bár a fájdalmadat nem ismerem, de ezt biztosan tudom. Hogy honnan? Onnan, hogy ismerem Istent. És ismerem a Szentháromságot - az Atyát, a Fiút és a Szent Szellemet. A Szentháromság minden tagja aktívan részt vállal az életedben, amikor fájdalmon mész keresztül.
Először is, mennyei Atyád osztozik fájdalmadban
Isten megérti a fájdalmadat, és osztozik benne, mert ő alkotott téged. Ő tett képessé az öröm és a bánat átélésére is. A Biblia így beszél erről: "Ő, aki mindannyiuk szívét alkotta, ismeri minden tettüket." (Zsoltárok 33:15 NIV fordítás). Megérti az érzéseket, hiszen Ő érzelmes Isten. Azért vannak érzéseid, mert Isten saját képmására teremtett. Ha Istennek nem lettek volna érzései, neked sem lennének.
Másodszor, Jézus megérti a fájdalmadat
Jézus megérti a fájdalmadat, mert ő is átélte. Ő is szenvedett. Elárulták, elhagyták mint téged és kimerült akárcsak te. Eljött a Földre, és teljesen emberként élt. Mindent megtapasztalt, amivel mi emberként szembesülünk. A Biblia azt mondja Jézusról: "A mi főpapunk megérti a gyengeségeinket, mert mindazokkal találkozott, amikkel mi is szembesülünk." (Zsidók 4:15a, NLT fordítás, második kiadás).
Harmadszor, a Szent Szellem imádkozik érted, amikor fájdalmad van
A Biblia azt mondja: "Amikor belefáradunk a várakozásba, Isten Szelleme mellettünk van, hogy tovább segítsen minket. Talán nem tudjuk, hogyan, miként imádkozzunk, de ez nem számít. Ő folyamatosan imádkozik bennünk és értünk, imává formálja hangtalan sóhajainkat és fájdalmas nyöszörgésünket." (Róma 8,26 MSG fordítás).
A Biblia szerint amikor fájdalmad van, a Szent Szellem a hangtalan sóhajaidat és a fájdalmas nyöszörgésedet formálja imává. Megérti a fájdalmadat. Tudja, mit érzel. Imába önti az érzéseidet.
Nem kell egyedül keresztülmenned a fájdalmon. Isten megérti, mert ő alkotott téged érző lénynek. Jézus első kézből tapasztalta a fájdalmat. A Szent Szellem pedig imádkozik érted.
Beszéljetek róla:
  • Isten soha nem hagyja, hogy egyedül küzdj meg a fájdalmaddal. Hogy reagálsz erre?
  • Volt-e olyan fájdalmad, amelyben nehéz volt elhinned, hogy Isten melletted van? Ha igen, miért éreztél így?
  • Ismersz olyan embert, akinek szüksége van erre az üzenetre? Hogyan oszthatnád meg vele?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.24.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése