Oldalak

2016. január 25., hétfő

Kapcsolatok által ismered meg a célodat

Posted: 23 Jan 2016 06:00 PM PST
“Olyanok vagyunk, mint a test különböző tagjai. A maga szerepét mindegyik a test egészében találja meg, nem fordítva... Mindannyian az Ő testének tagjaként találjuk meg a célunkat és szerepünket. De levágott ujjként vagy lábujjként nem sokat érnénk, igaz?" (Róma 12,4-5 MSG fordítás)
o-generous-facebook.jpg
Csak kapcsolatokban tanuljuk meg igazán, hogy kik vagyunk. Egyedül közösségben ismerjük meg a valódi identitásunkat.
Magadtól sosem fogod megtudni, hogy ki is vagy igazából. Egyedül a kapcsolatokból tudhatod meg. Ez azt jelenti, hogy be kell kapcsolódnod egy közösséghez.

Ha születésedtől felnőttkorodig egyedül éltél volna, fogalmad sem lenne arról, hogy kicsoda vagy micsoda is vagy. Azt sem tudnád, hogy emberi lény vagy. Ezt csak onnan tudod, hogy kapcsolatban vagy más emberekkel. Úgy ismered meg az identitásod, hogy kapcsolatban van másokkal.
A Biblia azt írja, hogy kapcsolatban kell lennünk Isten családjával, Krisztus Testével: ““Olyanok vagyunk, mint a test különböző tagjai. A maga szerepét mindegyik a test egészében találja meg, nem fordítva... Mindannyian az Ő testének tagjaként találjuk meg a célunkat és szerepünket. De levágott ujjként vagy lábujjként nem sokat érnénk, igaz?" (Róma 12,4-5 MSG fordítás).
A fülem csak úgy működik, és tölti be a feladatát, hogy kapcsolatban van a testtel. Ha a fülem le lenne vágva, és a földön heverne, ugyan milyen értéke lenne? Semmilyen, mert nem hallana semmit.
Ugyanígy van az orrommal és a szememmel is: ha nincsenek kapcsolatban a testemmel, mi az értelmük? Semmi, mert önmagukban nem tudnak sem érezni, sem látni.
Hasonlóképpen, ha nem vagy kapcsolatban az Egyházzal, akkor nem tudod megismerni az életed értelmét. Nem fogod megtudni a feladatodat és a szerepedet. Nem fogod ismerni az értékedet.
Az értéked, a hasznod, a célod és az identitásod nyilvánvalóvá válik a Krisztus Testével, az Egyházzal való kapcsolatban.
Beszéljetek róla:
  • Miért akarja Isten, hogy az Egyház ilyen nagy szerepet játsszon személyes céljainkban?
  • Milyen lehetőségeid vannak kapcsolódni másokhoz a gyülekezetedben?
  • Szerinted egy hiteles közösség miért vonzó a nem hívők számára?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.17)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése