Oldalak

2013. február 13., szerda

A hit a cselekedetei által lesz teljessé



Ján 5:8 Monda neki Jézus: Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj!

Jézus – szó – hit – engedelmesség – végbemegy a gyógyulás. Ez a hit készsége. A hit cselekedete. Az Úr együtt akar munkálkodni veled. Minden szabadítását veled EGYÜTT végzi. Ő a Szabadító, de akarja, hogy higgy, hogy a hit által szólj, a hit által cselekedj, és Vele együtt járd végig a hit útját.

Sokan azt gondolják, előbb megy végbe a gyógyulás és utána vesszük fel a nyoszolyánkat. De a kettő ÖSSZETARTOZIK, sokszor. A gyógyulás a mennyből jön, a nyoszolyát a földön vesszük fel. A mennyei átjár, és a földi összekapcsolódik vele. Néha egy pillanat választja el a kettőt egymástól, néha percek, vagy több idő. Ez a HIT HARCA.

Belül dől el. Amikor az Úr azt mondja neked, hogy add oda – akkor add oda, még, ha nem látod is, hogy miből fogod majd fedezni azt, amit kérsz Tőle. Meg fog jönni. Amikor azt mondja, hogy „mondd ki”, akkor mondd ki, még ha következményekkel kell is szembe nézned (megvetnek, lenéznek, csudabogár leszel a szemükben). Kell a hithez.

A hit a cselekedetei által lesz teljessé. A szívben lakó hit – szól. A hitnek cselekedetei, ha nincsenek, meghalt önmagában. Tehát cselekszik. Gondolkodik – mint Ábrahám tette. A hit által „nem gondolt az ő már elhalt testére, mintegy száz esztendős lévén, sem Sárának elhalt méhére, az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel (megkülönböztette – diakrinó – a hit és a hitetlenség – apisztia – gondolatait és a hit mellett tette le mindenkor a voksot), hanem erős volt a hitben (folyamatosan megerősödött – endünamaó !!! – ahogy tette, ahogy a hit gondolatai mellett állt ki), dicsőséget adván az Istennek, és teljesen elhitte, hogy amit Ő ígért meg is cselekedheti”. (Róma 4,19-21.).
Készítette: Dr-Kováts György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése