Oldalak

2013. április 1., hétfő

Gyönyörködj az Úrban

Hogyan teljesíti Isten szíved kérését?
2013. Április 1.

Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit! (Zsolt 37,4) 
Átélted e már ennek a teremtett világnak a szépségét? Gyönyörködtél e már benne? Gyönyörködtél e már benne, magában az alkotójában, aki örömmel és békességgel ajándékozta meg a szíved? Hányan vannak úgy, akik hitben vannak, és sokan mégsem veszik észre Isten munkáját. Elmennek a teremtett ajándékok mellett, mit sem bele gondolva abba a gondolatba, hogy „Uram, milyen szép és jó, amit te alkottál…” Elmennek, és nem foglalkoznak vele sokan. De vajon a te szívedben milyen gondolat van, amikor meglátod Isten munkáját? „Uram, csodálatos, ahogyan alkottad a tengert, az ég madarait…” Bizony boldog vagy, ha ilyen gondolatok szárnyalják át a szíved. De ha nem, akkor megkel értened igazából azt, hogy „szívednek szándékai akkor lesznek a teremtő munkája kezében,amennyiben te gyönyörködsz az élő Istenben.
De mit is jelent gyönyörködni? Egy példázatban egy ember azt mondta barátjának: „Zsolti! HA nem veszed észre Isten alkotó munkáját, akkor Istent sem veszed észre az életben. Isten benne van a természetben, de még is… hogyan akarod azt, hogy Szíved szándékát teljesítse, hiszen nem hogy még a munkája alkotását, de még őt sem veszed igazából észre…”
A gyönyörködés tehát azt jelenti: „Felfedezem a teremtett világ szépségét, s azt, aki ezt a szépet alkotta, és dicsérem és áldom, néki szolgálok. Gyönyörködni! Ezt jeleni gyönyörködni.
Hogyan várhatja az ember azt, hogy teljesítse Isten szíve kérését, ha még benne sem hisz? A példázatban az ember rámutatott a másik hibájára. Neked is így szól… „Sose várd el azt, hogy Isten egyszerűen feltud téged emelni, tud neked segíteni MINDENBEN, ha nem is fordulsz hozzá, s kitagadod magadtól őt, nem is foglalkozol vele.
Vajon miért is emeltem ki nagybetűkkel a Mindenben szót? Sokan képesek eme ige félreértésére. Isten segítségszándéka a világi emberben is megvan. Jusson eszedbe azon anyukáknak a szülése, akik ateisták, még is gyermekük szépen a világra jön… Nem e Isten teremtő, segítő munkája e ez? Ebből csak azt akarom mondani, hogy Isten segítsége nem minden esetben nem jön el… Isten kész minden embernek segíteni, mert az ember iránt érzett szeretete mindennél nagyobb. Azonban az embernek észre kell azt vennie, hogy bizonyos dolgokban, ami nincs meg az ember életében, fontos, hogy rájöjjön, hogy „Isten segíthet benne…” Hát hogyan változhat meg jó irányba az életem, ha Istent nem vonnám bele Isten átformálásába? Nézz körül a világban! Mennyien szenvednek, s mennyien nyúlnak gyógyszerekhez a különböző problémák megoldására. S még sem találnak életükre megoldást. Vajon mi lesz ezeknek az embereknek az életével? Én megmondom neked, hogy bizony elvesznek.
„Kihez fordulhatnék, ha nem hozzád Uram? Elveszteném mindenem, amim van. De tudom, hogy nálad van a reménység kulcsa, Uram kérlek add meg a boldogságot az életembe, ami belsőmet teljesen megújítja.” Aki viszont így áll Istenhez hozzá, mint az idézetben, akkor láthatja, hogy Istennél van az életben mindenre megoldás. S a kérdés most merül fel: Te hogyan állsz hozzá az Isten Szeretetéhez?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése