Oldalak

2013. október 8., kedd

A gyümölcs terméshez kapcsolatban kell maradni


"Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem." (Jn 15,4)
Mielőtt Jézus a keresztre ment, azt mondta a követőinek: "Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem." Jézus azt mondja, hogy lelkileg kapcsolatban lenni olyan, mint kötődni a szőlőtőhöz. Nem lehetsz gyümölcsöt termő az életedben, ha egymagad vagy. Kapcsolatban kell maradnod.
A növények esetében egy leválasztott ág nem teremhet gyümölcsöt. Ha nem vagy lelkileg kapcsolatban Istennek, akkor nem lesz támogatásod, elhervadsz és meghalsz, és ráadásul nem is lesz termékeny az életed.
Minden tavasszal sok zöldséget és gyümölcsöt termesztek. Ha levágok egy ágat azon nem terem paradicsom vagy más egyéb. Összeköttetésben kell maradni, hogy gyümölcsöt teremjenek.
Milyen fajta gyümölcsöt teremnél, ha kapcsolatban lennél Krisztus testével? "A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás" (Gal 5, 22-23a)
Nem tudom te hogy vagy vele, de én szeretnék jobban szeretni. Szeretnék örömtelibb lenni. Szeretnék nagyobb békében élni, mindegy, hogy mi történik a gazdaságban. Szeretnék kedvesebb lenni azokhoz az emberekhez, akik jelentenek nekem valamit. Szeretnék jó ember lenni. Szeretnék hűséges és nem hűtlen lenni. Meg akarom tartani az ígéreteimet. Szeretnék szelíden viselkedni azokkal, akik durván bánnak velem. Szeretnék önmegtartóztatóbb lenni.
Ezt a lélek gyümölcsének nevezik, és ez a bizonyíték a lelki összeköttetésre. Ha nem látod magad növekedni ezekben, rá kell jöjj, hogy miért van ez így! Ez arra utal, hogy nincs lelki kapcsolatod.
Jézus azt mondja, hogy ez nagyon fontos. Nem csak a támogatás szükséges, mint egy építkezésnél, és nem csak az éltető vér kell, hogy egy testben élj. Ő azt mondja, nem lesz gyümölcsöt termő az életed, ha egy magad vagy. Összeköttetésben kell maradnod.
Beszéljünk róla: 
  • Mi a bizonyítéka az életedben annak, hogy gyümölcsöt teremsz?
  • Milyen "gyümölcsökben" van szükséged növekedésre? Hogy tudod ezt elérni?
  • Mik tanúskodnak az életedben arról, hogy Krisztus testéhez tartozol?
(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 29.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése