Oldalak

2013. október 14., hétfő

Isten nem haragszik

145,8 Kegyelmes és irgalmas az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy.
145,9 Jó az ÚR mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez. (Zsoltárok)

Amikor beszélünk valakinek Isten megváltó üzenetéről, nagyon fontos elmondanunk az illetőnek, hogy Isten nem haragszik rá. Olyan szomorú, hogy sokan – hívők és hitetetlenek egyaránt – azt gondolják, hogy Ő egy haragvó Isten, aki csak arra vár, hogy büntessen.
Az effajta gondolkodás miatt félnek Tőle, és nem tudják annak látni, aki valójában: egy szerető, törődő és gondoskodó Apa.
Az emberek általában azt sem értik, hogy Isten irgalma irántunk messze nagyobb, mint a haragja amiatt, amit teszünk. Ahogy a neves prédikátor, Charles Spurgeon, mondta: „Isten irgalma olyan nagy, hogy előbb lehetne kimerni a tengert, kioltani a nap fényességét, vagy a világűrt összezsugorítani, mint az Ő irántunk való hatalmas irgalmát kisebbé tenni."
Csak gondolj bele ebbe egy kicsit! Ki tudná-e bárki is merni a tengert? Talán a fürdőkádat vagy egy medencét, de a tengert semmiképp! Ez a kép talán jól szemlélteti Isten irántunk való mérhetetlen irgalmát.
Hadd szögezzem hát le: „Isten nem mérges. Nagyon haragszik a bűnre, az igazságtalanságra, és a hasonlókra. Azonban Ő, karakterében nem egy haragvó Istent személyesít meg. Nagy különbség. Lehetetlen olyasvalakinek tetszeni, aki állandóan haragszik. Feszélyezve érezzük magunkat a környezetében. Istennek a bűn iránt érzett haragja, viszont a mi védelmünket szolgálja. Sokkal inkább megbocsát, mint hogy büntessen: „Az Úr késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú..." (4Mózes 14:18).
Hadd bátorítsalak: Isten soha nem szűnik meg szeretni minket... még akkor sem, amikor valami rosszat teszünk. Igen, lehetnek a rossz döntéseinknek következményei, és Isten helyre fog tenni minket, mint ahogyan azt egy szerető apa tenné. De akkor is, az Ő irgalma és kegyelme mindig ott van, hogy meggyógyítsa és helyreállítsa az életünket. Ő nem haragszik ránk!
Joyce Meyer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése