Oldalak

2013. december 1., vasárnap

A gyülekezeti család hitelesít téged, mint hívőt


Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. János 13:35
A Biblia azt mondja, a keresztény gyülekezet nélkül olyan, mint egy szerv test nélkül, egy bárány nyáj nélkül, vagy egy gyermek család nélkül. Ez egy természetellenes állapot. Az Efézus 2:19-ben az áll: "Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek."
A mai kultúra független individualizmusa sok lelkileg árva ember létéért felelős. "Nyuszi keresztények" ők, akik egyik gyülekezetből a másikba ugranak identitás, felelősség vagy elkötelezettség nélkül. Sokan azt hiszik, hogy "jó keresztények" lehetnek anélkül, hogy csatlakoznának (vagy egyáltalán látogatnának) egy helyi gyülekezetet. Isten ezzel egyáltalán nem ért egyet.
A gyülekezet annyira fontos, hogy Jézus meghalt érte a kereszten. "Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte" (Efézus 5:25)
Néhány fontos kivételtől eltekintve, amikor a történelem folyamán élő összes hívőről beszélünk, a "gyülekezet" szó majdnem mindig egy helyi, látható közösségre utal a Bibliában. Az Újszövetség feltételezi a közösséghez való tartozást.
A gyülekezeti családod hitelesít téged, mint valódi hívőt. Nem mondhatom, hogy Jézust követem, ha nem vagyok elkötelezett egyetlen követőiből álló közösséghez sem. Jézus azt mondta: "Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást" (János 13:35)
Amikor összegyűlünk szeretetben, mint gyülekezeti család, különböző háttérrel, más rasszokból, más szociális státusszal rendelkezve, ez ugyanúgy bizonyság a világnak. (Galata 3:28)

Beszéljetek róla:
  • Mit mond rólad az, hogy gyülekezeti tag vagy?
  • Nem csak azáltal vagy hívőként meghatározva, hogy egy gyülekezethez tartozol, vagy oda jársz, hanem az ottani munkáddal is. Hogyan szolgálsz a gyülekezetben és a közösségben?
(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.23)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése