Oldalak

2013. december 23., hétfő

Karácsonyi ajándék

2,10 Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz:
2,11 Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. (Lukács)
Jézus Isten ajándéka számunkra. Nézzük meg ezt a csodálatos ajándékot.
Karácsonyi ajándék
„Ma": ajándék a jelenben
Istent nem köti az idő és a tér. Az Ő ajándéka nem egy múltbeli esemény, hanem a MA eseménye. A „nagy öröm" üzenete nem egy távoli időre szól, hanem MÁRA szól.
„Szabadító": praktikus ajándék
Szabadítóra van szükségünk, Jézus a Szabadítónk. Ő szabadított meg a bűntől és a haláltól, amit az első Ádámtól örököltünk. Második Ádámmá vált, életet és megigazulást hozva számunkra.
„Született": drága ajándék
Jézus, mennyei dicsőségét félretéve, belépett a világunkba. Önmagát ajándékozta nekünk. Azért jött, hogy velünk legyen és eggyé váljon közülünk. Azáltal, hogy eggyé vált közülünk, azonosulni tud a küzdelmeinkkel és kihívásainkkal.
Azzal, hogy Jézus Önmagát adja, a jelenlétét adja nekünk. Az egyik legdrágább ajándék, amit az idén szeretteidnek adhatsz: a jelenléted.
„Nektek": személyes ajándék
Ez az üzenet NEKED szól. Isten szeret téged, még a hajad szálait is számon tartja.
„Aki az Úr Krisztus": erőteljes ajándék
„Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet ajándékozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus az Úr az Atya Isten dicsőségére" (Filippi 2:9-11).
Jézus eljött a földre és az életét adta értünk, azért, hogy az életét adhassa nekünk, és az Ő életét élhesse rajtunk keresztül.
Milyen hatalmas Ajándékot kaptunk!
Steve McVey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése