Oldalak

2013. december 31., kedd

A jobb élet


Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. (Jelenések 3:20)
Amikor kisgyerek voltam, anyukám sokszor spagettit adott enni. Úgy gondoltam, az a legfinomabb étel a világon. Aztán felfedeztem a burger szendvicseket. A "jó életből" egy "jobb életbe" léptem. A spagetti jó volt, de a szaftos húsos burger még jobb.
Lehet, hogy úgy érzed, jó életed van most, de ha jobb életet is élhetnél, nem akarnál tudni róla?
Sajnos, ami megakadályoz bennünket abban, hogy a jobb életet megragadjuk, az az érthetetlen önelégültségünk. Úgy gondoljuk, jól elvagyunk magunkban.
A Zsoltárok 10:4-ben ez áll: "A gonosz emberek túl büszkék. Nem keresik Istent; nincs hely Isten számára a gondolataikban." (NCV. ford.)
Ahogy a fogadós a karácsonyi történetben (Lukács 2), mi sem hisszük, hogy több vendégre van szükségünk. Úgy gondoljuk, mindenünk megvan, ami kell.
Csak egy probléma van az efféle arroganciával: elvéted a célt, amiért Isten alkotott téged. Isten azért alkotott, hogy kapcsolatban légy vele. Soha nem fogod tudni betölteni az ő célját az életedben - ami egyébként sokkal nagyobb és jelentőségteljesebb, mint ahogy valaha képzelted - hacsak nem vagy a te igazi erőforrásodhoz, Istenhez kapcsolva.
A jó hír az, hogy még nem túl késő. Lehet Istennel kapcsolatod, bármi is történt a múltadban. Nem számít, hányszor utasítottad már el Őt.
Isten annyira egyszerűvé tette, hogy bárki meg tudja érteni. Csak három szó: hívd be Őt.
Jézus azt mondta: "Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem."
Jézus kopogtat az ajtódon. Ragadd meg a jobb életet úgy, hogy beengeded Őt. Tedd Őt az életed Urává, és ez mindent meg fog változtatni.
Beszéljünk róla:
  • A büszkeség hogyan akadályoz meg abban, hogy megtapasztald a jobb életet, amit Isten akar adni neked?
  • Mik azok a jó dolgok vagy tevékenységek, amik kiszorították a Jézussal való kapcsolatot az életedből?
  • Mit jelent az, hogy az életed valakinek az irányítása alá helyezed? Mit jelent az, hogy engeded, hogy Jézus irányítsa az életed?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12. 23.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése