Oldalak

2014. április 2., szerda

5 mód, hogy megnyugodj Isten kegyelmében


Posted: 31 Mar 2014 06:00 PM PDT
Ügyeljetek arra, hogy senki se essen el Isten kegyelmétől (Zsidók 12:15a LB)
94 2014.03.31.jpg
Hogyan tudsz megnyugodni Isten szabadító kegyelmében?
Vedd észre, hogy senki sem tökéletes.
A Zsoltárok 119:96 azt mondja: "Semmi sem tökéletes, csak a te igéd" (LB). Amit a társadalom mond neked nem tökéletes. A népszerű vélemények sem tökéletesek. Amit az alatt tanultál amíg felnőttél, az sem tökéletes, de Isten szava tökéletes. Amikor veszed a Bibliát, és ráépíted az életed, tökéletes alapod lesz.
Élvezd Isten feltétlen szeretetét.
A Biblia azt mondja: "Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk." (1 János 3:1) Amikor Krisztus követője leszel, már nem csak Isten szolgája vagy, hanem a Király gyermeke. A szolga az alapján van elfogadva, amit tesz, a gyermek az alapján van elfogadva, aki ő maga. A szolga idegesen kezdi a napját, aggódva, hogy munkája elnyeri-e mestere tetszését, a gyermek megnyugszik családja biztonságos szeretetében. A szolga a munkája miatt van elfogadva, a gyermek a családhoz tartozás miatt.
Hagyd Istenre a dolgaidat.
Mit teszel azokkal a dolgokkal, amiket nem tudsz kontrollálni az életben?"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok," (1Péter 5:7) Amikor bedobod a csalit, eljön az a pont, hogy le kell venned az orsóról a kezed. Ahogy a csali bedobásának az elengedés a lényege, úgyanígy, a perfekcionizmuson is úgy tudsz felülkerekedni, ha elengeded, és hagyod, hogy Isten tegye a dolgát.
Hitből cselekedj, ne félelemből.
Emlékezz, hogyan kerültél Isten családjába. Az Efézus 2:8 azt mondja: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit, által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez". Nincs más út a mennybe, csak a kegyelem. Sosem leszel elég jó, és nem vásárolhatod be magad. Ez egy ingyenes ajándék Istentől.
Cseréld le a perfekcionizmusodat Isten békéjére.
A perfekcionizmus elpusztítja a békét. Jézus azt mondja a Máté 11:28-29-ben: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek." Micsoda lehetőség!
Rengeteg dologban fogsz kurdarcot vallani az életben. De nem kell aggódnod emiatt, ha elfogadtad Isten kegyelmét. Sőt, történetesen csak egy kudarctól kell tartanod: "Ügyeljetek arra, hogy senki se essen el Isten kegyelmétől." (Zsidók 12:15a LB) Fogadd el még ma, és engedd el magad!
Beszéljetek róla:
  • Milyen bajok, el nem engedett problémák vagy bűntudat van az életedben, amiket el tudsz engedni, ha megérted, hogy senki sem tökéletes?
  • Mik Isten szeretetének más vonatkozásai, amik segítenek megnyugodni?
  • Hogyan szükséges ma reagálnod Isten felajánlott kegyelmére?
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.03.25)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése