Oldalak

2014. április 30., szerda

Maradj egészséges: fogadj el másokat!


Posted: 28 Apr 2014 06:00 PM PDT
"Ahogyan Krisztus elfogadott titeket, ti is úgy fogadjátok el egymást! Ez dicsőséget hoz Istennek." (Róma 15:7 - Egyszerű fordítás)
X.jpg
Isten felfordult életünk, tisztátalan indítékaink és idegesítő magatartásunk ellenére is elfogad minket. Az az egyik módja annak, hogy visszatükrözzük Isten szeretetét és dicsőséget hozzunk neki, ha elfogadjuk egymást, ahogyan Ő is elfogad minket. Ez azt jelenti, hogy elfogadjuk a másik csípős megjegyzéseit, és elnézzük a bűneit azért, hogy azt az embert tudjuk benne látni, akit Isten a maga képére teremtett.
Szükséged lesz a Dániel Terv csoportod vagy házi csoportod támogatására, hogy meghozd azokat a döntéseket az életedben, amelyek egészségessé tesznek. Nem tudsz saját erődből egészségessé válni! Ahhoz, hogy ilyen nélkülözhetetlen támogatást nyújtson a csoport, feltétel nélkül kell elfogadnotok egymást, ahogyan Krisztus is feltétel nélkül elfogadott titeket.
A Biblia azt mondja: "Ahogyan Krisztus elfogadott titeket, ti is úgy fogadjátok el egymást! Ez dicsőséget hoz Istennek" (Róma 15:7 - Egyszerű fordítás).
Ez az elfogadás a Dániel Terv csoportodat, vagy a házi csoportot, ahova jársz, biztonságos környezetté teszi, ahol az emberek nem félnek megosztani egymással félelmeiket és kétségeiket, nem félnek beszélni a küzdelmeikről. Olyan csoporttá, amelyben tartós változás jöhet létre az emberek életében.
Beszéljetek róla!
  • Milyen dolgok történtek a múltadban, amik nehézzé teszik, hogy elhidd: Isten elfogad téged?
  • Szerinted miért lehet az, hogy az emberek inkább azután változnak, miután elfogadásra találtak, és nem előtte?
  • Mi az, amit a legnehezebb lesz megosztani a házi csoportoddal? Kérd Istent, hogy segítsen a falaid lerombolásában, hogy tudj gyengének mutatkozni és nyíltnak lenni a csoportod tagjai előtt!

[Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.22.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése