Oldalak

2014. május 27., kedd

Arra kaptál elhívást, hogy tartozz egy közösséghez és ne csak higgy!


Posted: 25 May 2014 06:00 PM PDT
"Isten családja az élő Isten gyülekezete, az igazság oszlopa és alapja." (1. Tim. 3:15 - GW fordítás)
temple-of-poseidon-cape-sounion-greece-widescreen-wallpaper-1.jpg
Arra kaptál elhívást, hogy tartozz egy közösséghez és ne csak higgy!
Még a tökéletes és bűntelen Édenben is azt mondta Isten: "Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat." (1. Mózes 2:18a)
Isten társasági embernek alkotott minket, közösségre munkálva, családdá formálva, és semelyikünk sem tudja Isten ezen tervét betölteni egyedül. A Biblia nem ismer magányos szenteket, hívő remetéket, akik el voltak szigetelve más hívőktől, vagy meg lettek volna fosztva közösségektől.
A Bibliában azt olvassuk, hogy mi összetartozunk, összekapcsolódunk, összeépülünk, tagok együtt, örökösök együtt, összeillesztve és megtartva. (1 Korinthus 12:12; Efézus 2:21-22, 3:6, 4:16; Kolossé 2:19; Thesszalonika 4:17)
Nem vagy már egyedül!
Krisztussal személyes kapcsolatod van, de Isten nem akarja azt, hogy ez a kapcsolat csak a kettőtöké legyen. Isten családján keresztül kapcsolatban lehetsz az összes többi hívő emberrel, és mi örökké össze fogunk tartozni. "...sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róma 12:5)
Krisztus követése a közösséghez tartozást jelenti, nem csak a hitet. Isten testének - a Gyülekezetnek tagjai vagyunk. C. S. Lewis írt arról, hogy a „tag” szó keresztény eredetű, de a világ mára már megfosztotta az eredeti jelentéstől. Az üzletek árengedményeket ajánlanak fel a „tagoknak”, a vállalatok arra használják tagjaikat, hogy levelezőlistákat hozzanak létre. Az egyházakban a tagság gyakran leértékelődik egy tagsági jegyzékben felsorolt névvé, melyhez semmiféle elvárás vagy követelmény nem tartozik.
Az gyülekezet tagjának lenni Pálnak azt jelentette, hogy ő egy élő test létfontosságú szerve, Krisztus testének
nélkülözhetetlen, összekapcsoló része. Helyre kell állítanunk és gyakorolnunk kell a tagság bibliai jelentését. A gyülekezet egy test, nem egy épület; egy organizmus, nem egy szervezet. (Róma 12:4-5; I Korinthus 6:15, 12:12-27)
Isten célja az egyházzal egybevág a neked szánt öt céljával. A dicsőítés segít Istenre öszpontosítani; a közösség segít neked szembenézni az élet problémáival; a tanítványság megerősíti a hitedet; a szolgálat segít megtalálni tálentumaidat; az erő pedig segít teljesíteni küldetésedet. Semmi más nincs a földön olyan, mint a gyülekezet!
Beszéljetek róla
  • Hogyan töltöd be Krisztus Testében való nélkülözhetetlen szerepedet?
  • Ha az egyház egy élő organizmus, milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie? Miről kellene egy gyülekezet híres legyen?
  • Milyen félelmeid vannak a lelki utazásod másokkal történő megosztásával kapcsolatban? Kérj Istentől bátorságot, hogy a gyülekezetedben átlátható és hiteles lehess!

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.05.19.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése