Oldalak

2014. május 2., péntek

Ne elégedj meg azzal, ami jó: törekedj a legjobbra!


Posted: 30 Apr 2014 06:00 PM PDT
"Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel!" (Kolossé 3:2)
flat,550x550,075,f.jpg
Sokan azt hisszük, hogy egyszerre több dolgot is tudunk vég nélkül párhuzamosan csinálni. De az agyunk nem számítógép: nem tud egyszerre több programot futtatni. Amikor azt hisszük, hogy ezt tesszük, valójában csak gyorsan váltogatunk feladatok között. Megosztott a figyelmünk. Ezért van az, hogy az emberek gyakran balesetet okoznak és összetörik az autójukat, amikor egyszerre vezetnek és telefonálnak.
És ez az, amiért emberek gyakran összetörnek az egészséges életmód útján is. Ahhoz, hogy helyesen törekedjünk az egészséges életre, szükséges, hogy csakis Istenre, és az ő egészséges élethez vezető tervére figyeljünk. Arra kell figyelned, ami a legfontosabb; és ne hagyd, hogy a hétköznapi dolgok elvonják a figyelmedet! Ha a Sátán nem tud rávenni, hogy rosszat tegyél, akkor egyszerűen leköti a figyelmedet sok apró, jó dologgal. Rávesz arra, hogy megelégedj a jóval, és ne törekedj többé a legjobbra.
A Biblia azt mondja: "Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel." (Kolossé 3:2)
Kötelezd el magad az egészséges életmód mellett, és tedd félre azokat a dolgokat, amik nem számítanak, hogy Jézusra, és az ő tervére tudj figyelni!
Beszéljetek róla:
  • Mik azok a jelentéktelen dolgok, amik elterelik a figyelmedet azokról a dolgokról és emberekről, akikért elhívott téged Isten?
  • Mit szeretnél elérni a Dániel Terven keresztül? Mi motivál?
  • Mennyiben lesz más az életed 5 év múlva, miután teljesítetted a Dániel Tervet?
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.24)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése