Oldalak

2014. május 13., kedd

Ragadd meg, amit Isten tett érted!


Posted: 11 May 2014 06:00 PM PDT
"Fogjátok a mindennapi, átlagos életeteket – az alvást, étkezést, munkába járást, jövés-menést – és szánjátok oda Istennek mint egy áldozatot. Megragadni mindazt, amit Isten tesz értetek a legjobb dolog, amit tehettek érte." (Róma 12:1 - szabad fordítás)
1742561.jpg
A Dániel Terv egyesíti mindazt, amit mi inkább jellemzően el szoktunk különíteni egymástól: étkezés, barátok, állóképesség, figyelem és hit. Ezt az öt alapvető dolgot együtt kezelve igazából könnyebbé is teszi azokat.
A Biblia azt mondja, hogy "fogjátok a mindennapi, átlagos életeteket – az alvást, étkezést, munkába járást, jövés-menést – és szánjátok oda Istennek mint egy áldozatot. Megragadni mindazt, amit Isten tesz értetek a legjobb dolog, amit tehettek érte." (Róma 12:1 - szabad fordítás)
Az imával teli mozdulataink során a hitünk és az állóképességünk összekapcsolódnak és egymást erősítik, emlékeztetve minket arra, hogy Istenben „élünk, mozgunk és vagyunk” (ApCsel 17:28 NIV). Tőle van minden élet és lélegzet.
Amikor sétálsz egyet, gondolkodj el azon, hogy mit jelent Istennel együtt sétálni. Amikor felállsz, hogy szünetet tarts az ülőmunkádban, a gondolataidban csinálj egy listát azokról az áldásokról, amiket kaptál, vagy imádkozz az emberekért az otthonodban, vagy a munkahelyeden. Ezek az imával teli mozdulataid segíteni fognak abban, hogy a mindennapos dolgaid végzése közben is Istenre figyelj, s arra, amit Ő tett érted a Dániel Terven keresztül.
Beszéljetek róla:
• Mi az a három imával teli mozdulat, amit ma véghezviszel? Nincs rossz módja ennek, bármit, amit teszel jó!
• Mi az a dolog, amit jobban észreveszel vagy megértesz magaddal kapcsolatban, amikor ilyen imával teli mozdulatokra vállalkozol?
• Mi az a dolog, amit jobban észreveszel vagy megértesz Istennel kapcsolatban, amikor ilyen imával teli mozdulatokra vállalkozol?
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.05.05.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése