Oldalak

2019. március 27., szerda

Az Ige Bölcs barátok bölccsé tesznek, de ha bolondokkal jársz, önmagadat teszed tönkre.” (Példabeszédek 13:20 – CEV fordítás) 
Az egyik ok, amiért az emberek nem követik Isten tervét, az a társaiktól érkező nyomás. Legtöbben ismerjük milyen volt ez gyermekként vagy tinédzserként, azonban ez a fajta nyomás folytatódik felnőttkorban is. Rossz tanácsok sokasága vesz körül, és túl gyakran érzünk késztetést, hogy kövessük ezeket.
Példabeszédek 13:20 azt mondja: „Bölcs barátok bölccsé tesznek, de ha bolondokkal jársz, önmagadat teszed tönkre.” Nem szárnyalhatsz a sasokkal, ha együtt futsz a pulykákkal - ezért bölcsen válaszd meg a barátaidat. Ha bölcs barátokkal veszed körbe magad, akkor magad is bölccsé válsz.
Mindannyian aggódunk a levegő és a vizek szennyezése miatt. Aggódtál már valaha a gondolatok, az elme szennyezése miatt? Ha Isten iránymutatását akarod követni, akkor azt csak igaz forrásból fogadd el.
A Biblia azt mondja 1 Jánovagy a világ vezeti barátaidat?XPosted: 22 Mar 2019 07:00 PM PDT
s 3:7-ben: „Ne engedjétek senkinek, hogy tévútra vezessen! Krisztus igazságos, ezért Krisztushoz hasonló emberként azt kell tennetek, ami igazságos.”(NCV fordítás)
A hőmérő és a termosztát között az a különbség, hogy a hőmérő visszatükrözi a környezet hőmérsékletét, a termosztát azonban beállítja a hőmérsékletet. Minden nap döntened kell: hőmérő vagy termosztát akarsz-e lenni?
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Kik azok az emberek, akik legnagyobb hatással vannak rád?
  • Mit gondolsz, vajon akarja-e Isten, hogy nemhívők barátja légy? Miért igen, vagy miért nem?
  • Egy csendesebb, másoknál kevesebbet beszélő ember hogyan segíthet a környezete hőmérsékletének beállításában?
*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.03.16.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése