Oldalak

2019. március 12., kedd

Bízd rá Jézusra egyszerre egy napodat!

Posted: 10 Mar 2019 07:00 PM PDT
„Ne aggódjatok a holnapért, mert a holnapnak is megvannak az aggodalmai. Minden napnak megvan a maga baja önmagában." (Máté 6:34 NCV fordítás)
korea-design-d-day-plan-100-days-countdown-schedule-plan-to-do-list-for-students-stationery.jpg
A sietség aggodalmakhoz vezet. A Máté 6:34 azt mondja: „Ne aggódjatok a holnapért, mert a holnapnak is megvannak az aggodalmai. Minden napnak megvan a maga baja önmagában." (NCV fordítás)
Két nap van, amik felől sosem kellene aggódnod: a tegnap és a holnap.
Nem élhetsz a múltban. Nem élhetsz a jövőben. Csak ma élhetsz! Miért kéne egyszerre egy napot megélned? Először is, ha a holnap problémái miatt aggódsz, elszalasztod a ma áldásait. Másodszor, nem tudod megoldani a holnap problémáit a ma erejével. Mikor a holnap eljön, Isten meg fogja adni hozzá mindazt az erőt, látást, kegyelmet és bölcsességet, amire szükséged lesz.
A Biblia nem ezt mondja: „HETI kenyerünket add meg nekünk ma". Azt mondja: „Napi kenyerünket add meg nekünk ma." (Máté 6:11 ESV fordítás). Isten azt akarja, hogy egyszerre egy nap gondoskodását bízd rá. Ő ki fog rendelni mindent, amire szükséged van. Semmiben nem fogsz hiányt szenvedni.
Teljesen rendben van, ha tervezel holnapra. Csak ne kölcsönözz onnan gondokat. Bízd Istenre minden napod akkor, amikor elérkezik!
Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:
  • Tölts el ma 5-10 percet azzal, hogy elmondod és elmélkedsz a 23. Zsoltáron! Milyen más igeszakaszok segíthetnek emlékezni, amikor aggódni kezdesz?
  • Mi késztet aggodalomra a múltadból, amit át kell adnod Istennek?
  • Mi késztet aggodalomra a jövőddel kapcsolatban, amit ma rá kell bízz Istenre?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.04.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése