Oldalak

2019. március 1., péntek

Isten jóságában élni

Posted: 27 Feb 2019 06:00 PM PST
"Isten mindig jó. Mindig szerető és kedves, és hűsége továbbszáll nemzedékről nemzedékre" (Zsolt. 100:5 TLB fordítás)
rainbow-1.jpg

Ha keresztény családban nőttél fel, talán te is megtanultad ezt a gyermek imádságot: "Isten nagyszerű. Isten jó. Köszönjük meg neki az ennivalónk! Ámen!" Bár egyszerű, ez az ima mégis magába foglalja Isten egyik kulcsfontosságú jellemvonását: a jóságát.
Tényleg igaz, hogy Isten mindig jó? Teljesen igaz - de sok ember nem úgy éli az életét, mintha hinne ebben. Több ok is nehezíti, hogy higgyünk Isten jóságában, például, mikor fájdalmakat élünk át. Elfelejtjük Isten jóságát akkor is, ha konfliktusba kerülünk. Mikor depressziósak, lehangoltak vagyunk, azt gondoljuk, hogy ez mindenki másnak szól, csak nekünk nem. Ha aggódunk, vagy stresszelünk, úgy tűnik, nem tudunk rálelni - sokkal kevesebet is gondolunk - Isten jóságára, habár ott van előttünk.
Hogyan bízhatunk tehát Isten jóságában, ha nem érezzük? Az Ő igéje újra és újra emlékeztet rá minket: "Isten mindig jó. Mindig szerető és kedves, és hűsége továbbszáll nemzedékről nemzedékre" (Zsolt. 100:5 TLB fordítás).
Fontos, hogy összpontosíts Isten jóságára - ez perspektívát ad a legsötétebb napjaidon, amikor a legnagyobb szükséged van erre. Ha elfelejted Isten jóságát, az mindenféle nehézséghez vezet.
Isten magabiztos életet szán neked, még a legnehezebb napjaidon is. Bizonyosságot akar adni. Meg akar védeni. Olyan életet szán neked, amely bővelkedik, és hatással van a világra. Olyan életet akar adni, amely telve van nagylelkűséggel. Ki nem akarja ezt? Ki az, akinek nincs erre szüksége?
Ha elhiszed és megérted Isten jóságát, ez gyökeresen meg fogja változtatni az életedet és a kapcsolataidat. Nem leszel ugyanaz többé!
Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:
  • Hogyan mutatta meg neked Isten az Ő jóságát? Hogyan segít neked a fájdalmadban az Ő múltbéli gondoskodására való visszaemlékezés?
  • Miért ad magabiztosságot az Isten jóságába vetett hit?
  • Milyen igeversek emlékeztetnek még Isten jóságára?

(* Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.21.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése