Oldalak

2019. március 11., hétfő

Isten Igéjével töltsd meg az elméd és ne aggódj

Posted: 09 Mar 2019 06:00 PM PST
"Ne nyugtalankodjatok semmi miatt, inkább minden imátok és könyörgésetek hálával tárjátok Isten elé. Isten békéje pedig - ami túlszárnyalja minden elképzelésünket - vezeti a szívetek és elmétek Krisztus Jézusban." (Filippi 4:6-7, ESV fordítás)
Amikor aggódsz, ne titkold, ne fojtsd el és ne tagadd. Valld be. Ha megpróbálod lenyomni magadban az aggodalmakat, bele fogsz betegedni. Ez olyan mint venni egy üveg szódát, jól felrázni, aztán betenni a fagyasztóba. Fel fog robbanni!
"Ne nyugtalankodjatok semmi miatt, inkább minden imátok és könyörgésetek hálával tárjátok Isten elé. Isten békéje pedig - ami túlszárnyalja minden elképzelésünket - vezeti a szívetek és elmétek Krisztus Jézusban." (Filippi 4:6-7, ESV fordítás)
Milyen is az, amikor felfoghatatlan nyugalmat érzel? Amikor békesség tölt be, de nem találsz rá logikus vagy észszerű magyarázatot. Most vesztetted el épp a munkád, de mégis békességed van ezzel kapcsolatban. Miért? Mert az Úr a te Pásztorod. Épp most hallottad az orvosodtól a lesújtó szót: "rák". Valamiért azonban nyugodt vagy ebben a helyzetben is. Miért? Mert az Úr a te Pásztorod. Csak add át neki az aggodalmaidat. Ő tudja kezelni őket.
Ha aggódni tudsz, akkor elmélkedni is. Az elmélkedés az, amikor újra és újra egy gondolatra fókuszálsz. Szóval amikor aggódsz, inkább fordítsd a képességeidet arra, hogy Isten szaván elmélkedsz. Kezd a Szentírás egy kis darabkájával. Először lassan olvasd végig a szakaszt - talán néhány alkalommal még hangosan is -, aztán a hangsúlyt mindig helyezd egy másik szóra vagy kifejezésre. Utána gondolkodj el a szöveg igazságán. Ezt követően válaszolj Istennek annak fényében amit olvastál. Végül pedig nyugodj meg Isten Igéjében és figyeld, hogy mit is mond neked Isten a Szentíráson keresztül.
Továbbra is aggodalmak közt akarsz élni vagy inkább engeded, hogy Isten Igéje átjárja az elmédet? Tegyél ezért ma is valamit: valld meg az aggodalmaidat és töltsd meg az elméd Isten igazságaival, amiket a Bibliában találsz.
Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:
  • Amikor az aggodalmaid miatt imádkozol Istenhez, pontosan fogalmazol? Ha nem, mi lenne a különbség akkor, ha ezt tennéd?
  • Olvasd el a Zsoltárok 23. részét és gyakorold az elmélkedést a szerint, amit a mai áhítatban olvastál. Milyen új dolgokat fedezel fel?
  • A Filippi 4:7. azt mondja, hogy Isten békéje "vezeti" a szívetek és elmétek. Mit gondolsz, ez mit jelent?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.03.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése