Oldalak

2019. március 27., szerda

Ne engedd, hogy a lelkiismereted legyen az útmutatód!

Posted: 24 Mar 2019 07:00 PM PDT
"Azt gondolhatod, hogy a helyes úton vagy, és mégis halál a vége." (Példabeszédek 14:12 - CEV fordítás)
Az érzelmek ideiglenesek, akár jók, akár rosszak. Lehetsz boldog Disneyland-ben, de nem fog örökké tartani. Lehetsz ünnepelt egy győzelem után, de ez sem fog örökké tartani. Lehet, hogy az esküvődön teljesen fel vagy villanyozva a boldogságtól, de majd megtanulod, hogy a házasságban vannak hullámvölgyek is. De ugyanez igaz a negatív érzelmekre is. Ha épp bátortalan, feldúlt vagy szomorú vagy, az sem tart majd örökké. Az érzelmek nem tartósak.
A Példabeszédek 14:12 ezt mondja "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet."
Hallottad valaha keresztényektől, hogy 'Hallgass a lelkiismeretedre, engedd, hogy vezessen'? Az igaz, hogy Isten azért adta, hogy segítsen neked az utadon. De azért nem teljesen üzembiztos. A lelkiismereted tévedhet, csak úgy, mint bárki másé. A Biblia ezt mondja erről "Minden ember előtt van út, amely helyesnek látszik, de a halálban végződik." (Példabeszédek 14:12 - NLT fordítás).
Engedheted, hogy az érzelmeid vezessenek, vagy éppen félrevezessenek. Vagy választhatod azt is, hogy Isten Igéje vezessen. Ő soha nem hagy cserben, és mindig az életre vezet.
Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése