Oldalak

2019. március 27., szerda

Posted: 16 Mar 2019 07:00 PM PDT
„Szükségtelen olyan keményen dolgoznotok kora reggeltől késő estéig, félve attól, hogy éhen haltok; mert Isten azt akarja, hogy akiket Ő szeret, kipihenjék magukat.” (Zsoltárok könyve 127:2, TLB fordítás)
shutterstock639861148-768x512.jpg
Tudtad, hogy a juhok nem szeretnek lefeküdni? Pedig így van. És mi is hozzájuk hasonlítunk! Azonban ha nem lassítasz, Isten fogja megtenni helyetted. Azt tenni, amit Isten mond – például, időt szánni a pihenésre  – nemcsak helyes dolog, de az egyetlen módja is annak, hogy egészségesek maradjuk.
A Zsoltárok könyve 127:2-ben a következő olvasható: „Szükségtelen olyan keményen dolgoznotok kora reggeltől késő estéig, félve attól, hogy éhen haltok; mert Isten azt akarja, hogy akiket Ő szeret, kipihenjék magukat.” (TLB fordítás).
Isten azt akarja, hogy hagyj fel azzal, hogy mindig elkóborolsz és letérsz a helyes útról. A nyughatatlanság kimerüléshez vezet – fizikai, érzelmi és szellemi fáradtsághoz. Sokkal több alvás szükséges az utóbbi kettő kipihenéséhez.
Isten egyik héber neve Jehova Shalom. A Shalom békét jelent. A Jehova Shalom pedig azt jelenti, hogy „Én vagyok a Béke Istene”. Jézus ezt mondja a János evangéliumának 14:27 igeversében: „Egy ajándékot hagyok itt nektek, az elme és a szív békességét. És az a békesség, amit én adok, olyan ajándék, amilyet a világ nem tud adni. Tehát ne legyetek nyugtalanok és ne féljetek.” (NLT fordítás).
Amikor Isten azt mondja, „a béke ajándékát nyújtom neked”, akkor Ő azt komolyan is gondolja. Ez nem olyan, amiért meg kell dolgoznod, amit ki kell érdemelned vagy amiért könyörögnöd kell. A békességnek semmi köze nincs a problémáktól mentes élethez. Ez egyszerűen egy ajándék, amelyet csak el kell fogadnod. Már ma is elérhető számodra.
„Fáradt vagy? Kimerült? Kiégtél a vallásosságtól? Gyere hozzám! Tarts velem, és visszanyered az életed! Megmutatom, hogyan kell igazán pihenni. Sétálj velem és dolgozz velem – nézd meg, én hogy csinálom! Tanuld meg a kegyelem természetes ritmusait! Nem fogok olyan terhet adni, amely nehéz vagy amelynek viselésére alkalmatlan lennél. Maradj velem, és megtanulsz szabadon és könnyedén élni! (Máté evangéliuma, 11:28-30, The Message fordítás).
Jézus azt mondja, ha Őt követed, megkönnyíti a terheidet. Megpihenhetsz az Ő ígéretében.
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez
  • Hogyan lehetséges az, hogy valakinek békessége van a gondok és problémák közepette is?
  • Lehet, hogy a pihenés a legszellemibb dolog, amit ma tehetsz. Mi akadályoz meg abban, hogy pihenj, amikor szükséges, még ha csak egy kis időt is?
  • Valld be Istennek az okot, amiért túl sok munkát vállalsz, hogy stressz helyett áldás legyen az életedben?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.10.)
Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren! 
 
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
You are subscribed to email updates from Napi remény.
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése