Oldalak

2019. március 15., péntek

Nem kell bebizonyítanod, hogy értékes vagy


Posted: 13 Mar 2019 07:00 PM PDT
Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad! Lásd, a tenyerembe véstelek." (Ézsaiás 49:15-16 TLB fordítás)
shutterstock_248863174-1000x480.jpg
Amikor azon kapod magad, hogy túlhajszolod magad, emlékezned kell, hogy milyen értékes vagy Istennek.
Ez pontosan az ellentéte annak, ahogyan a munkádban vagy karriered terén értékelnek téged. A kultúránk nem így gondolkodik. Így lehet szükséged lesz egy jelentős változásra a gondolkodásodban, különösen ha folyton azt a hangot hallod a fejedben, hogy: „Be kell bizonyítanod, hogy mennyit is érsz!"
Nem kell bebizonyítanod, hogy értékes vagy. Isten azt mondta hogy te már alapból rendkívül értékes vagy. Sosem leszel értékesebb Istennek mint amilyen most vagy. Sosem fogsz kevesebbet jelenteni neki, mint amennyit jelentesz most ebben a pillanatban.
Mennyire vagy értékes számára? A te mennyei Atyád megalkotott téged. Jézus meghalt érted. Ha követője vagy Krisztusnak, a Szent Szellem lakik benned.
Isten semmit nem teremtett cél vagy értelem nélkül. Az a tény hogy te élsz, azt jelenti, hogy Isten szeret téged, és azt akarta, hogy élj. Megfizethetetlen vagy. Egy mestermű vagy!
Nem a tetteid tesznek értékessé, hanem az, hogy kihez tartozol.
Isten alkotott meg és szeret téged. Olyanná formált, akivé pontosan lenned kellett. Nem kell azzal próbálkoznod, hogy más legyél!
Tudtad, hogy Isten a kezébe véste a nevedet?  Az Ézsaiás 49:15-16 mondja, „Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad! Lásd, a tenyerembe véstelek."
Tökéletes vagy? Abszolút nem. Megtört vagy? Igen. Bűnös vagy? Igen. De végtelenül értékes vagy? Igen. És mélységesen szeretve vagy Isten által.
Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:
  • Kinek próbálod bizonygatni magad? Miért?
  • Ha tudnod hogy értékes vagy Istennek, miért gondolod mégis az ellenkezőjét?
  • Hogyan változna meg a te munka végzésed ha minden munkád Istennek és nem másnak tetszően végeznéd?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.07.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése